KONTAKTY

Renata Vejražková - nejlepsikava.cz
Pod kopcem 977/1c
641 00 Brno
tel: +420 733 202 470
napište nám

NOVINKY

arr3Čerstvá káva skladem10.7.2018 Máme pro vás čerstvě upraženo, Malawi opět skladem.... arr3Čerstvá káva připravena k odběru.24.5.2018 Máme pro vás připraveno 7 druhů kávy, můžete objednávat.... arr3Čerstvá káva skladem!19.4.2018 Máme pro vás opět čerstvou kávu, 6 druhů, opět Ekvádor a Guatemala.... arr3Znovu je čerstvě upraženoDne 4.3.2018 jsme znovu upražili kávu a je pro vás k dispozici v e-shopu.... arr3Čerstvá káva sklademV sobotu 10.2. 2018 jsme upražili 6 druhů kávy, můžete již objednávat.... arr3Kostarika od pátku 15.12.2017 skladem!arr3Pražíme na Vánoce6. 12. 2017 Pražíme pro vás 8 druhů kávy, po 12.12.2017 ještě přidáme Kostariku. Objednávejte již... arr3Čerstvá káva skladem15.11.2017 2017 Upražili jsme pro vás čerstvou kávu a nyní je k dispozici v e-shopu. Neváhejte a... arr3Opět čerstvě upraženo6. 10. 2017 Upražili jsme pro vás čerstvou kávu a nyní je k dispozici v e-shopu. Neváhejte a... arr3Znovu je čerstvě upraženo1.9.2017 Upražili jsme pro vás čerstvou kávu a nyní je k dispozici v e-shopu. Neváhejte a... arr3Opět máme upraženo6.7. 2017 jsme pro vás upražili 7 druhů kávy. Oblíbená Kuba a Kolumbie jsou zpět. Neváhejte, zásoby... arr315. 6. 2017 Máme skladem čerstvou kávuO víkendu jsme pro vás upražili 7 druhů kávy. Můžete již objednávat.... arr31.5.2017 Upražili jsme pro vás 7 druhůOpět jsme pro vás upražili 7 druhů kávy. Neváhejte s objednávkou, naše zásoby nejsou velké.... arr320.3. 2017 Opět čerstvě upraženoUpražili jsme pro vás 7 druhů kávy. Naše zásoby nejsou tradičně velké. Objednávejte v eshopu.... arr31.3.2017 EET nám fungujeMáme plně implementované EET od našeho dodavatele eshopu. Splňujeme veškeré zákonné podmínky. Těšíme... arr318.2.2017 Máme čerstvě upraženoUpražili jsme pro vás 7 druhů kávy a oblíbené Mexiko je opět v nabídce. Neváhejte a objednávejte,... arr312.2.2017 Aktualizace eshopu a cen dopravyPřipravili jsme pro vás novou verzi eshopu, která se správně zobrazuje na mobilních zařízeních.... arr316.1.2017 Je upraženoOpět jsme pro vás upražili. 7 druhů kávy v nejvyšší kvalitě je skladem od 16.1.2017. Upražili jsme... arr326.9.2016 Nové balení 26.9. 2016 Po dlouhém uvažování jsme se rozhodli přejít na nové balení. Jsou to sáčky, které...

5 rad k lepší kávě
5 rad k lepší kávě

 

5 kroků ke skvělé kávě - aneb ani drahý kávovar neřeší vše

Na tomto místě vás chceme upozornit na důležité zásady přípravy skvělé kávy. Byli bychom rádi, abyste si svou kávu vychutnávali naplno a nic vám požitek nekazilo. Jedná se o několik jednoduchých zásad, které vám pomohou.

Čistota kávovaru

Kávovar je složité zařízení a káva je přírodní produkt obsahující tuk. Díky tomu může docházet k usazování tuku v kávovaru a díky teplotě a vzduchu k následné oxidaci - žluknutí. Tento proces je doprovázen intenzivním zápachem. Udržovat v čistotě je potřeba především:

- nádobku na zrnkovou kávu - nesmí mít mastný povrch

- mlýnek na kávu - pokud je to u kávovaru možné, tak čistěte 1x měsíčně

- spařovací jednotku - čistěte 1x týdně

- odpadní nádobku na vodu a kávovou sedlinu - čistěte denně

Čerstvá káva

Kávu doporučujeme výhradně zrnkovou, protože u mleté kávy dochází po rozemletí ke zvětšení povrchu, ze kterého se uvolňuje aroma. Kávu skladujte na suchém, tmavém, chladném místě, uzavřenou v nádobě bez přístupu vzduchu. Káva dobře absorbuje aroma jiných potravin, což ale negativně ovlivňuje její chuť. Káva má ideální čerstvost v průběhu 14 dnů od pražení. Kávu můžete pít i 1 rok po pražení, ale jen se zbytky původního aroma.

Dobrá voda - dobrá káva

Kvalitu připravovaného espressa velmi ovlivňuje kvalita použité vody. Voda musí být čerstvá a být tzv. měkká - s nízkým obsahem vápníku. Můžete toho dosáhnout následujícím způsobem:

- používáním vodního filtru přímo v kávovaru, pokud to kávovar umožňuje. Nezapomeňte jej pravidelně měnit - běžně 1x měsíčně

- používáním například filtrační konvice Brita - opět nezapomeňte na výměnu filtru 1x měsíčně

- přípravou kávy z balené vody. Například Dobrá Voda Neperlivá - nízký obsah Ca2+ jen 5,3 mg/l. Nevhodná je třeba minerálka pro svůj obrovský obsah Ca2+.

Nastavení mlýnku - cesta k bohaté crémě

Většina automatických kávovarů má možnost nastavení mlýnku. Pokud chcete skvělou kávu, je nutné s mlýnkem pracovat a upravovat jej podle těchto pravidel:

Správné espresso o objemu 20 - 30 ml má natéct do šálku během 30 s.

- pokud teče káva rychleji - utáhněte mlýnek - nastavte ho na jemnější mletí

- pokud teče káva velmi pomalu nebo jen kape - uvolněte mlýnek - nastavte ho na hrubší mletí

Káva pohlcuje vzdušnou vlhkost a její vlastnosti se mění v průběhu času. Nedivte se, že mlýnek je třeba upravit i několikrát během týdne. V dobrých kavárnách pracuje barista s mlýnkem i několikrát denně. Více v Knize o kávě od Petry Veselé.

Espresso vyžaduje předehřátý šálek

Espresso je emulze tuků a vody. Pokud ho připravíme do studeného šálku, tak okamžitě předá svou teplotu šálku a vám zbyde studená káva bez chuti. Šálek musí být předehřátý především na svém dně.

TIP : Nepokládejte šálky dnem vzhůru na nahřívací plochu - nahřejete si jen okraj šálku a můžete si opařit rty.

Pokud vás něco na přípravě kávy zajímá, tak se nás ptejte na info@nejlepsikava.cz Poradíme vám co budeme vědět nebo vám odpověď zjistíme u našich partnerů.

TIP: Kurz baristy - dokonalé přípravy kávy - si můžete objednat na www.kavovekurzy.cz

Video Romana Vaňka z Pražského kulinářského institutu. více na www.prakul.cz

http://www.stream.cz/peklonataliri/691962-espresso


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Features and signs secret internal swelling d
KIRApype
08.07.2018 12:06
Fried tomato: cook any
NiopSpar
13.12.2017 17:19
MDJmOTF